Contingut publicat al butlletí Switch número 3 al febrer de 2022.
© 2024 Clúster Audiovisual de Catalunya
Web desenvolupat per La Saladeta
Contingut publicat al butlletí Switch número 3 al febrer de 2022.
Aquest any al CES de Las Vegas hi havia sobre tot cotxes i moltes propostes per a la mobilitat. A més d’ulleres, del sector audiovisual van destacar.
Brelyon, una spin-off del MIT, va presentar el primer monitor de VR sense cascos. Porta incorporats jocs, esports electrònics i experiències de metavers.
La startup francesa Wisear va presentar un concepte d’auriculars controlats per la ment, una mena d”interfície neuronal” que permetrà reproduir música o contestar una trucada sense moure’s ni parlar, gràcies als electrodes integrats que registren l’activitat cerebral i els senyals facials.
Per a persones amb problemes de visió es van presentar Biped, un arnès intel·ligent que utilitza càmeres 3D per monitoritzar l’entorn i detectar obstacles i OrCam, premi a la innovació del CES, una càmera que s’enganxa a les ulleres i ajuda a identificar i interpretar expressions facials, llegir textos i identificar productes.
La startup japonesa Imuzak, especialitzada en interficies hologràfiques, va presentar solucions d’alta qualitat per ajudar a la conducció. Sense desviar la vista de la carretera, el conductor pot tenir accés a diverses informacions visuals.
Samsung va anunciar la creació d’una plataforma TV NFT que permetrà visionar creacions NFT en els seus televisors.
Una nova arquitectura de xarxes neuronals permet generar imatges en 3D a partir d’unes poques instantànies en 2D. La técnica es coneix com a “representació neuronal”.
La Lliga Espanyola de Futbol ha estrenat un sistema d’ intel·ligència artificial que analitza la possibilitat de gol d’una jugada. De moment es fa durant la repetició d’un gol. Un grafisme informa del percentatge de possibilitat 30 segons després d’acabada la jugada.
Les possibilitats de la creació automàtica de continguts mitjançant sistemes d’intel·ligència artificial es van estenent. Us presentem un parell d’ exemples:
Verse by verse, un experiment de poesia automàtica del laboratori de IA de Google.
Wombo Art, per crear obra gràfica a partir d’indicacions de text.