Segona edició del Dia Mundial de la Televisió

El Dia Mundial de la Televisió s’ha tornat a celebrar amb una segona edició de nou organitzada a Mataró pel Clúster Audiovisual de Catalunya, juntament amb el Col·legi d’Enginyers Tècnics i Pèrits de Telecomunicació de Catalunya, l’Ajuntament de Mataró i el TecnoCampus.

Una de les novetats d’enguany ha estat que, a més dels professionals del sector i els experts universitaris, s’hi han afegit alguns representants polítics, els quals han participat en un extens debat sobre el present i futur de la televisió a Catalunya.

Els assistents s’han repartit en tres taules de debat que cobrien els punts de vista de les televisions, les universitats i partits polítics.

En la primera, que duia per títol “La televisió que ve: quines són les tendències”, moderada per Antoni Esteve (Grup Lavinia), hi han participat Àlex Martínez (Movistar+), Pere Vila (TVE), Sergi Vicente (BTV), Martí Patxot (Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals) i Rubén Mayoral (El Terrat). S’hi ha destacat la necessitat d’innovar en els continguts, amb apostes com les sèries de producció pròpia, tot protegint els creadors contra la pirateria. La innovació, han dit, també s’ha de centrar en el llenguatge usat i en la interacció amb l’audiència.

En la segona, “Les universitats produeixen el perfil adequat per a les noves oportunitats de l’audiovisual?”, on han participat els professors Enric Marín (Universitat Autònoma de Barcelona), Carme Basté (Universitat Ramon Llull), Jordi Balló (Universitat Pompeu Fabra) i Àlex del Olmo (TecnoCampus), s’ha defensat la formació que reben els futurs professionals, i l’amplitud de possibilitats que obren els nous formats vinculats a Internet. També s’han reclamat polítiques públiques per apostar pel sector de l’audiovisual català. El moderador de la taula ha estat Salvador Alsius, vicepresident del Consell de l’Audiovisual de Catalunya.

Finalment, en la tercera taula, titulada “La televisió canvia: què en pensen els polítics?”, hi ha intervingut membres dels grups parlamentaris: Sergi Sabrià (Junts pel Sí), David Mejía (Ciutadans), Alícia Romero (PSC), Marta Ribas (Catalunya Sí que es Pot), Santiago Rodríguez (Partit Popular de Catalunya) i Antonio Baños (CUP). El debat s’ha centrat en el paper dels mitjans públics, en particular dels canals de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, als quals s’ha reclamat innovació, aposta per la producció i pluralitat en els informatius. En aquest cas qui ha moderat la xerrada ha estat Tinet Rubira, director de Gestmusic Endemol.

En la cloenda, Albert Om, periodista i presentador de TV, ha destacat que “el futur de la televisió no depèn tant de la tecnologia com dels continguts bons que es fan”. També ha reclamat que es prestigiï el mitjà i ha lamentat que “passa com amb el futbol, que tothom hi entén i s’atreveix a desqualificar-lo”.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari