Catalunya, líder en producció virtual

Catalunya s’està consolidant com un referent en l’àmbit de la producció virtual gràcies a una decidida aposta per la innovació tecnològica, el talent tècnic i creatiu i el desenvolupament d’infraestructures d’avantguarda. L’ecosistema català destaca per la seva flexibilitat, amb platós de diferents dimensions i especialitzacions que s’adapten a les necessitats de tot tipus de produccions. A més, Catalunya compta amb una extensa xarxa d’empreses, proveïdors i centres educatius que ja treballen amb aquestes tecnologies, facilitant l’atracció de rodatges tant locals com internacionals.

En aquest sentit, el Clúster Audiovisual de Catalunya estrena “Catalunya, Virtual Studio”, un videopòcast de tres capítols amb el suport de l’ICEC i que compta amb la col·laboració de ISE (Integrated Systems Europe). El seu objectiu és acostar la producció virtual al sector audiovisual i al públic general, així com visibilitzar el lideratge català en aquest àmbit. A través del debat amb experts i professionals del sector, el podcast explora els reptes i oportunitats que aquesta tecnologia ofereix per a les empreses, com ara la reducció de costos i temps de producció.

 

Episodi 1

El primer episodi compta amb la participació de Cristina Brandner, gerent del Parc Audiovisual de Catalunya, Antoine Vaxelaire, cofundador i director creatiu de Plató Nou-Appia i Demian Sabini, productor executiu de producció virtual del Grup Mediapro, i està moderat per Bibiana Ballbè, periodista i CEO de TheCreative. En aquest, s’ofereix una visió detallada dels platós virtuals a Catalunya, del seu funcionament bàsic i beneficis que aporten al sector.

 

Episodi 2

Aquest episodi tracta sobre els perfils professionals que treballen i la formació que s’està creant entorn en la producció virtual a Catalunya.
Compta amb Ivan Garriga de Pijama Studio, Miquel Garcia de Gestmusic, Irene Figueres de APPIA, Floren Magrinyà de FX BCN Film School i està moderat per Antoine Vaxelaire de Plató Nou-Appia. També compta amb la participació de Mike Blackman, director general de ISE.

 

Episodi 3

Aquest episodi compta amb els principals professionals de l’estat en l’àmbit de producció virtual led: David Monguet, Virtual Production Supervisor; Tomás Ybarra, director de fotografia; i Sergio Ochoa, VFX Supervisor d’Antaviana Films. Ells ens explicaran els avantatges d’utilitzar la producció virtual led a través de casos d’ús a més de reflexionar sobre els reptes i el futur d’aquesta tecnologia. Està moderat per Antoine Vaxelaire de Plató Nou-Appia i inclou la participació de Mike Blackman, director general de ISE.

 

Si vols conèixer quines empreses treballen amb producció virtual a Catalunya, pots consultar el directori del Clúster Audiovisual de Catalunya o la Catalunya Film Commission.

 

Amb el suport de:

 

Amb la col·laboració de:

 

Produït per:

          

Gravat a: