L’audiovisual no és un sector de risc
“L’audiovisual no és un sector de risc. Fa temps que ho veiem“, ha estat una de les frases estrella de la sessió Vies de finançament i gestió empresarial celebrada a la seu de Foment del Treball. Organitzada pel Clúster, s’inscriu en una nova línia d’activitats exclusives per a socis dedicada a informar sobre les últimes novetats en l’àmbit legal i del finançament que afecten la gestió de les empreses.
La frase l’ha pronunciada, durant la seva intervenció, el representant de Triodos Bank,un dels pocs bancs que tenen vies específiques de finançament per al sector audiovisual, especialment en l’àmbit de la producció, la distribució i l’exhibició. Actualment suma prop de tres-cents projectes audiovisuals, finançats només a Catalunya. “La concepció tradicional que l’audiovisual és un sector insolvent encara està molt estesa. A Triodos Bank defensem el contrari. Això sí, cal conèixer bé el sector. Sabem de projectes que han fracassat, no perquè no fossin bons, ni viables, sinó perquè estaven mal finançats.”
Al marge dels bancs tradicionals, en els últims anys han aparegut un ventall d’eines alternatives de finançament. És el cas de Novicap, una empresa fintech, recent però ben implantada, especialitzada en el finançament del circulant de les empreses i que dóna servei exclusivament mitjançant Internet. “Malauradament Espanya és un dels països europeus on els períodes de pagament s’allarguen més. Per això hem creat aquesta eina. Bàsicament anticipem el cobrament de les factures de forma molt àgil, només cal pujar-les a Internet. L’objectiu final és donar una resposta molt ràpida a les tensions de caixa que resulten dels pagaments a seixanta, noranta o fins i tot cent vint dies. Cosa que no solen fer els bancs tradicionals, que en la seva majoria són massa rígids.”
La sessió l’ha completat Riba-Vidal, bufet d’advocats associat al Clúster i especialitzat en l’assistència jurídica a empresaris i directius. Els seus lletrats han seguit de prop l’última reforma del codi penal, que consideren un “tsunami absolut” pel que fa als efectes que té en les empreses. “La nova llei obliga les companyies a implementar una política de prevenció de delictes. Ara, en cas de delicte, el responsable penal ja no és l’individu que l’hagi comès, sinó tota l’empresa. I això pot representar un gran problema a gestors i directius. Sobretot perquè de vegades s’incorre en delictes de forma inconscient, per desconeixement.” Així, han indicat les mesures que les empreses han d’implementar per adaptar-se a la nova reforma de llei.
Deixa una resposta
Vols unir-te a la conversa?No dubtis a contribuir!