© 2024 Clúster Audiovisual de Catalunya
Web desenvolupat per La Saladeta
La intel·ligència artificial està revolucionant la postproducció fent que els fluxos de treball siguin més ràpids i desbloquejant noves possibilitats creatives. L’edició automatitzada, la correcció de color intel·ligent, la integració fluida d’efectes visuals i el disseny de so optimitzat són només algunes de les maneres en què la IA està transformant la indústria. En aquesta sessió, mostrarem exemples reals de com aquestes eines s’estan utilitzant per millorar l’eficiència i elevar la qualitat dels projectes audiovisuals, oferint una visió del futur de la creació de continguts.
Amb la participació de Bernat Aragonès, muntador i supervisor de VFX a Antaviana VFX & Postproduction; i Iván Garriga, fundador i director de Pijama Studio. Moderarà la sessió Montserrat Rigall, periodista a RTVE i Cap de Programes a Ràdio 4.
ATENCIÓ! Les entrades gratuïtes d’aquesta sessió son limitades per a socis i s’otorgaran per ordre d’inscripció al formulari.
La IA s’està convertint ràpidament en un factor clau en el món de l’animació i el modelatge 3D, on la creativitat es troba amb la tecnologia més avançada. Aquestes eines permeten als artistes visuals experimentar i superar límits, obrint camins per a la innovació mentre redueixen el temps i els costos de producció. En aquesta sessió es mostrarà com el modelatge de personatges impulsat per IA, la captura de moviment i el renderitzat estan transformant la indústria, creant oportunitats per a l’eficiència i nous enfocaments en la narració visual.
Amb la participació de Florenci Magriñà Arjona desenvolupador de videojocs i professor a FX Barcelona Games School; i Felix Balbas, CEO i fundador creatiu de Minimo VFX. Moderarà la sessió Francisco Asensi Viana, Cap d’innovació i estratègia a DeAPlaneta Entertainment.
ATENCIÓ! Les entrades gratuïtes d’aquesta sessió son limitades per a socis i s’otorgaran per ordre d’inscripció al formulari.
Parlarem de les oportunitats que ofereix Barcelona per a startups i inversions.
Amb Miquel Rutllant, President del Clúster Audiovisual; David Xirau, CEO de Mediapro Xperiences; Javier Arias, director de creació de negoci de l’EIT Culture & Creativity; i Cai Felip, cofundador i CEO de Union Avatars.
ATENCIÓ! Per accedir a aquesta sessió és necessària una entrada específica de pagament i l’acreditació a la fira
De la mà de Mauricio Van Hasselt, VP On-Set Producer de la multipremiada Pixomondo, ens endinsarem en la realitat dels universos digitals creats amb producció virtual. Amb una extensa trajectòria que inclou projectes com Stranger Things, Star Wars o Harry Potter, Van Hasselt compartirà la seva experiència i mostrarà exemples reals de com aquesta tecnologia permet crear escenaris increïbles i portar la narrativa visual a nous nivells. A més, explorarem l’ús d’eines específiques que, com la intel·ligència artificial, converteixen la producció virtual en una peça indispensable del cinema del futur.
Flandes i Catalunya tenen les característiques ideals per a la cerca mútua de sinergies en projectes internacionals i a les respectives regions, ja que ambdós territoris gaudeixen d’un sector audiovisual madur, competitiu i complementari.
En el marc de la fira ISE, el Clúster Audiovisual organitza juntament amb ACCIÓ i el Flanders Investment & Trade, aquest esmorzar de matchmaking entre empreses catalanes i flamenques.
Tindrà un format d'”speed datings” empresarials en mode presencial, on les empreses catalanes i flamenques podreu dur a terme les reunions acordades prèviament.
Organitzem dues rutes guiades per a explicar als i les assistents com estan dividits els continguts pels espais, i mostrem el més destacat d’aquesta edició de la fira.
La segona ruta guiada finalitzarà a les 13h Drone Arena, on podrem veure un espectacle de drons exclusiu.
Més informació properament.
Es presentaran clústers de diverses regions, destacant casos d’èxit, innovacions i estratègies per fomentar la cooperació transfronterera. Els assistents podran gaudir d’una conversa dinàmica i enriquidora sobre com les col·laboracions entre països estan donant forma al futur del sector audiovisual.
Amb Miquel Rutllant, President del Clúster Audiovisual; Felipe Mujica, Director executiu de Eurochile Business Foundation; David Dávila, President de Nuevo Leon’s Creative Media Cluster; María Eugenia Lombardi, membre del Clúster Audiovisual de Buenos Aires.
ATENCIÓ! Per accedir a aquesta sessió és necessària una entrada específica de pagament i l’acreditació a la fira
Descobreix les empreses de drons més innovadores de Catalunya amb un espectacle que et deixarà sense paraules. Els drons han revolucionat el camp audiovisual gràcies a la seva versatilitat i capacitats úniques: preses cinematogràfiques, cobertura d’esdeveniments, espectacles de llum… Podràs veure totes aquestes novetats a la Drone Arena de l’ISE.
Comptarem amb les exhibicions de Airmedia360 i Flock Drone Art.
Un show organitzat per LANG Iberia.
La IA s’està integrant en els fluxos de treball de la indústria audiovisual. Molts dels seus usos amplien les prestacions de les eines habituals, però algunes pràctiques apunten a transformacions radicals en la manera de crear, produir i distribuir contingut audiovisual.
En aquesta sessió, a càrrec de l’Observatori Switch, analitzarem una selecció de casos pràctics i exemples que mostren els canvis profunds que la IA pot introduir en la manera de fer publicitat, documentals, videojocs, ficció o programes de televisió.
Amb Joan Rosés, periodista i editor de Collateral Bits, publicació digital que analitza l’impacte de la tecnologia en la societat, i de l’Observatori Switch, del Clúster Audiovisual de Catalunya, que identifica les tendències tecnològiques que transformen el sector audiovisual.
Els drons han revolucionat l’àmbit audiovisual amb la seva versatilitat i capacitats úniques: plans cinematogràfics, cobertura d’esdeveniments, espectacles de llum… En aquesta sessió LANG Iberia explicarà el programa que ha creat pel Drone Arena de l’ISE, i les empreses Airmedia360 i Flock Drone Art presentaran les seves novetats.
Coneixerem les novetats audiovisuals més destacades de les empreses del Clúster Audiovisual de Catalunya que abasta tota la xarxa de valor del sector audiovisual, actuant com a columna vertebral de la indústria audiovisual catalana.
Les tecnologies audiovisuals estan remodelant el panorama del retail, transformant la manera com les marques connecten amb els seus clients. Des d’experiències immersives fins a pantalles interactives i hologrames, aquestes innovacions estan creant entorns dinàmics que capten l’atenció i milloren la interacció. A través de la presentació de solucions audiovisuals existents, explorarem com estan difuminant les fronteres entre els espais físics i virtuals, alhora que obren la porta a una nova era d’experiències de compra personalitzades.
Amb la participació d’Aleix Fernández, fundador i CO-CEO a Onionlab; i Carles Giner, co-fundador de Newtonlab Space.
ATENCIÓ! Les entrades gratuïtes d’aquesta sessió son limitades per a socis i s’otorgaran per ordre d’inscripció al formulari.
Els museus immersius s’estan convertint en espais multidisciplinaris on convergeixen creativitat i tecnologia. En aquesta sessió veurem com els museus immersius van més enllà de l’exhibició tradicional, oferint experiències interactives i sensorials que fusionen entreteniment i aprenentatge. D’aquesta manera, emergeixen noves formes de connexió amb els continguts audiovisuals, que estimulen la imaginació i desafien els límits de la percepció.
Amb la participació de Marc Colomines, director creatiu de blit.studio; José Vaaliña, director de Eyesberg; i Enrique Vives, fundador i director de The White Rabbit – The Off Museum. Moderarà la sessió Mònica Lablanca, cap de desenvolupament estratègic de 3Cat.
Després de l’explosió de la tercera edat d’or de la ficció televisiva i l’augment dels models de subscripció a través de plataformes de streaming, aquest taller es pregunta cap a on es dirigirà ara l’ecosistema mediàtic, especialment la televisió? Aquest taula reuneix professionals i acadèmics de primer nivell per explorar què podria deparar el futur proper. Tractrà temes emergents com el paper de la intel·ligència artificial (més enllà de la IA generativa) en la producció i distribució televisiva, els nous formats i models de negoci, i els grans reptes que afronta avui dia la indústria televisiva pública i privada.
Amb la participació del Professor Morten Fjeld, de Media Futures (Noruega); Elena Neira, Professora dels estudis en Communicació de la UOC; Miguel Salerno, CEO de Neopsis (Itàlia); Cristina Mont, directora d’innovació i estratègia de Lavinia; i Helena Oller, Product Manager de Filmin.
Taller organitzat per la Càtedra Futurs de la Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra, en col·laboració amb el Clúster Audiovisual de Catalunya, Filmin, Lavinia i co-finançat per ACCIÓ.
Coneixerem diversos projectes de creació pròpia basats en noves tecnologies procedents del Pitching Audiovisual Universidad-Industria 2024, organitzat anualment pel Clúster Audiovisual de Catalunya. Es presentaran Eclipse, de Lara Fusalba, Els cisnes salvatges, de Laia Tarragó, Espectres de Clàudia Peguera, .txt de Xavier Herrera, i INSTINT(O): fuera dentro, dentro fuera, de Paula Martín García.
Amb un jurat format per Antònia Folguera, comissària del Sónar+D; Maria Gibert, coordinadora d’activitats audiovisuals del CCCB; i Ramon Morera, fundador i CEO de Produktia.
Parlarem sobre l’impacte actual de la IA en la indústria audiovisual pel que fa als efectes en la creativitat i les seves implicacions de futur.
Amb Miquel Rutllant, President del Clúster Audiovisual; Aurea Rodriguez, Directora de l’EIT Culture & Creativity CLC South-West; Xavier Vilà, periodista i consultor de comunicació; Bernd Fesel, CEO de l’EIT Culture & Creativity; i Fernando de la Rosa Herrero, cofundador de Foxize School.
Els avenços en tecnologia, els formats mediàtics i els canals per consumir i distribuir contingut audiovisual presenten reptes importants per a l’educació universitària en comunicació audiovisual. On es dirigeixen els programes universitaris—o on haurien de dirigir-se? Aquesta taula, formada per les coordinadores de grau de diverses universitats catalanes, té com a objectiu discutir el futur de la comunicació audiovisual, els reptes i oportunitats docents, els perfils professionals emergents i com poden les universitats adaptar-se per oferir una educació de qualitat.
Amb la participació de Mercè Oliva, directora del Departament de Comunicació i de la Càtedra Futurs de la Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra; Marta Montagut i Núria Araüna, coordinadores dels estudis en comunicació de la Universitat Rovira i Virgili; Matilde Delgado, coordinadora dels estudis de comunicació a la Universitat Autònoma de Barcelona; Mar Guerrero, coordinadora dels estudis de comunicació a la Universitat Pompeu Fabra; Guillem Suau coordinador dels estudis de comunicació a la Universitat de Lleida; Hibai López, coordinador dels estudis de comunicació a la Universitat de Barcelona.
Taller organitzat per la Càtedra Futurs de la Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra, en col·laboració amb el Clúster Audiovisual de Catalunya, Filmin, Lavinia i co-finançat per ACCIÓ.
El Clúster col·labora en l’organització dels ISE Tech Tours, visites organitzades que portaran els visitants a les principals instal·lacions AV de Barcelona.
Destaquem les dues en que participen les nostres empreses sòcies:
· Les infraestructures de telecomunicacions de Cellnex.
· La seu de UNIVRSE: una experiència de VR.
El Clúster va organitzar fins 13 activitats (conferències, workshops, networking) als principals escenaris i a l’espai Àgora de l’estand del Clúster, compartit amb l’Ajuntament de Barcelona. Una vintena d’empreses sòcies van estar presents en estands propis, a l’estand d’ACCIÓ i a l’estand del Clúster.
El Clúster va organitzar 9 activitats als principals escenaris i a l’espai Àgora de l’estand del Clúster, compartit amb l’Ajuntament de Barcelona. Una vintena d’empreses sòcies van estar presents en estands propis, a l’estand d’ACCIÓ i a l’estand del Clúster.
El Clúster va organitzar 8 conferències als principals escenaris i a l’espai Àgora de l’estand del Clúster, compartit amb l’Ajuntament de Barcelona. 16 empreses sòcies van estar presents en estands propis, a l’estand d’ACCIÓ i a l’estand del Clúster. Vam participar a l’ISE Open Innovation Challenge.