Els reptes i tendències de l’audiovisual i la moda al Zoom Marques 2025

El passat dimecres 9 d’abril es va celebrar la 12ª edició del Zoom Marques, la trobada anual sobre comunicació i publicitat impulsada pel Clúster Audiovisual de Catalunya.

En aquesta ocasió va comptar amb una ponència inicial i una taula rodona centrades en la comunicació de marques de moda, sent un punt de connexió amb el MODACC – Clúster Català de la Moda, col·laborador de l’esdeveniment juntament amb Foment del Treball i Dircom Catalunya.

 

Edu Pitarch, director creatiu de Hamlet, va iniciar la seva ponència Dissenyant el demà de la moda, responent a la pregunta “Com haurien de comunicar les marques? Amb ambició, creativitat i caos”. Dins d’aquests processos de comunicació, va destacar que “les marques no venen ni productes ni serveis, sinó que venen una visió sobre aquests, i que tot aquest camí necessita una cobertura audiovisual”. Va especificar amb dades que “el 86% de les decisions de compra es prenen en el subconscient i el 85% de les experiències de compra comencen amb una imatge, fotografia o vídeo”, remarcant així la importància de la forta sinèrgia entre moda i audiovisual.

 

Després d’aquestes reflexions introductòries, la jornada va continuar amb la taula rodona moderada per Maria Almenar, periodista i comunicadora de moda; on hi van participar quatre representants de les marques nacionals de moda més rellevants: Montserrat Figueras, Consellera Delegada de sita murt/Xavi Berneda, CEO de Munich SportsIria Pérez, Directora de Comunicació Corporativa i RRII de TOUS; i Felipe Cano, Brand Manager de The Animals Observatory.

Seguint la pregunta principal de la sessió “Com comuniquen les marques de moda?”, Xavi Berneda, de Munich Sports, va apuntar que “hem de tenir una comunicació 360, tenir a tothom súper informat. Si tu no ets capaç de convèncer al teu treballador que porti Munich, no sé com convencerem al client”. Va destacar que això va des de la campanya de comunicació, a les botigues, a com es fa el packaging d’una col·lecció.

Montserrat Figueras, de sita murt/, va continuar afegint que “hem de tenir un propòsit i la marca ha de saber connectar amb el seu client a través d’aquest”. Va remarcar que el relat és tant important com el producte i que hem de comunicar, sent conscients de que el que hi ha darrere és molt important.

Per altra banda, Iria Pérez, de TOUS, va explicar el procés de rebranding que va passar la marca fa uns anys: “vam anar a llocs inesperats, vam descontextualitzar la marca. Va ser molt encertat per a la nostra evolució estar, de cop i volta, al Sónar o al Primavera Sound”. També va explicar que van dissenyar una línia de joies per a sabates i per a ungles, tot amb sentit de l’humor, que és el que els va ajudar a connectar amb comunitats noves.

Felipe Cano, de The Animals Observatory, va voler destacar que “les marques hem de defensar tant l’excel·lència del producte com de l’interès del relat, van units. Si no convences al client amb el producte, quan torni, el relat li semblarà frívol”. I va apuntar que encara que sembli que estem en una època on el relat per sí mateix pot funcionar, a llarg termini hi ha d’haver un bon producte.

 

Durant la sessió, es van mostrar tres vídeos amb un recull de campanyes i espots de marques de moda realitzats per empreses sòcies del Clúster Audiovisual de Catalunya. Es van poder veure exemples de: IN-EDIT, KOKORO Content, Lastcrit, Metropolitana, Only Postproduction, Pijama Studio, Play Your Brand, TheCreative, THEMOFF, WE ARE CP i BSO.

En aquest dossier s’hi pot veure tot el recull.

 

La jornada va finalitzar amb un cafè de networking on marques, agències i tot el públic general van poder continuar la conversa i compartir idees sobre com afrontar els nous reptes de la comunicació del sector de la moda.

 

El Zoom Marques és un projecte impulsat pel Clúster Audiovisual de Catalunya, amb el suport d’ACCIÓ i amb la col·laboració de Foment del TreballDircom Catalunya i MODACC.

 

 

El Zoom Marques té el suport de:

Amb la col·laboració de: