El Clúster Audiovisual de Catalunya viatja a Nova York per promoure el sector audiovisual català
El Clúster Audiovisual de Catalunya, de la mà d’ACCIÓ i en companyia de quinze clústers catalans més, ha viatjat a Nova York per assistir a una setmana formativa per a clúster mànagers i per explicar el sector audiovisual català a empreses i institucions estatunidenques amb gran valor estratègic per al desenvolupament de projectes dels nostres socis i de la nostra entitat.
Dins de l’agenda de reunions individuals, vam entrevistar-nos amb l’empresa emergent de comunicació i publicitat BuzzFeed, amb més de 1.700 treballadors i tercera en rànquing mundial de visualitzacions de continguts, només per darrere de Google i Facebook. Dins de l’àmbit acadèmic, han estat els directors i degans de la New York Film Academy i la NYU Tisch School of the Arts, les dues més prestigioses de la ciutat, els que han atès la visita del clúster mànager Eduard Gil interessats pels nostres programes de detecció i captació de talent emergent. La productora i distribuïdora AMC Networks, l’empresa de telecomuniccions AT&T Entertainment Group i la film commission Mayor’s Office of Film, Theatre and Broadcasting també ens han obert les seves portes atrets per la qualitat de les produccions cinematogràfiques i televisives catalanes i pels serveis que ofereixen les nostres empreses i parcs audiovisuals en produccions internacionals. El viatge també ens ha permès establir vincles amb la delegació de l’agència EFE a Nova York, amb l’oficina novaiorquesa dels advocats Cuatrecases, i amb David Moragas, jove director de cinema català establert a la ciutat americana.
En l’àrea dels mèdia i de la innovació, cal destacar les visites de la delegació de clústers catalans a Google i a l’edifici Company. L’àrea de realitat virtual i augmentada de Google va explicar als participants els productes lligats a aquestes dues tecnologies que desenvolupa actualment la companyia. Els responsables de Company, la residència d’startups especialitzades en urban tech més potent dels EUA (la facturació mínima de les empreses emergents residents és d’1 milió de dòlars anuals), van exposar les previsions de futur d’aquest espai que compta amb el suport financer de l’ajuntament de la ciutat: l’ampliació de l’edifici amb la construcció de 25 noves plantes que acolliran empreses del sector mèdia. Gràcies al foment d’iniciatives com aquesta, Nova York és considerada la segona hub d’startups del país i representa un dels motors econòmics de creativitat i innovació més importants a escala mundial.
L’Strategic Training Week, nom de la missió a Nova York liderada per ACCIÓ, va comptar amb ponents i formadors d’alt prestigi en els sectors de l’organització i dinamització d’empreses. Bryan Lozano, de la xarxa de líders tecnològics Tech:NYC, va inaugurar el programa formatiu amb la presentació de l’ecosistema d’empreses emergents a la ciutat. Eric Rolf Hansen, importador de la metodologia clúster a Catalunya i a tot el món, va impartir una sessió sobre estratègia i desenvolupament de clústers; Rita Gunther McGrath, de la Columbia Business School, feu una ponència sobre gestió de la competitivitat, i, Samuel Bacharach de la Cornell University, la feu sobre lideratge d’organitzacions. A banda d’explorar les possibilitats comercials entre Catalunya i EUA, les jornades han estat una excel·lent oportunitat per establir sinergies amb els clústers catalans d’altres sectors econòmics del país.
Deixa una resposta
Vols unir-te a la conversa?No dubtis a contribuir!