El proper dimarts 25 d’abril a les 12 h presentem L’informe SWITCH: l’Audiovisual Augmentat, un anàlisi en profunditat de les tendències que estan transformant la indústria audiovisual: intel·ligència artificial, experiències immersives, Web3…
Nascut a partir del SWITCH, el butlletí del Clúster que explora les tecnologies més innovadores que impacten en el sector audiovisual, l’Audiovisual Augmentat ens descobreix els casos i projectes més destacats dels darrers mesos i l’anàlisi de les tendències que marquen el futur.
Joan Rosés, editor del SWITCH i de L’Audiovisual Augmentat, ens presentarà l’Informe on s’exposen 20 àmbits temàtics analitzats i més de 200 casos i projectes internacionals referenciats. Parlarem de com afecta la intel·ligència artificial a la producció, postproducció, efectes visuals, anàlisi d’audiències, creació artística, impacte de la realitat virtual i augmentada, les experiències immersives, el metavers, els NFT…
Posteriorment, tindrà lloc el debat Creativitat humana vs. creativitat artificial: on són els límits?
Amb la participació de:
Ramon López de Mántaras, Professor d’Investigació de l’CSIC a l’Institut d’Investicació en Intel·ligència Artificial (IIIA). Investiga en Intel·ligència Artificial (IA) des del 1975 i és pioner de la IA a Espanya i Europa. Enginyer en Electrònica per la Universitat de Mondragón, Doctor en Física per la Universitat Paul Sabatier de Tolosa (França), “Master of Science” en Informàtica per la Universitat de Califòrnia-Berkeley (EUA) i Doctor en Informàtica per la Universitat Politècnica de Catalunya. Autor de més de 300 treballs científics i del llibre de divulgació Inteligencia Artificial.
Karina Gibert, directora del centre d’investigació Intelligent Data Science & Artificial Intelligence (IDEAI-UPC). Llicenciada i doctora en Informàtica amb les especialitats d’estadística computacional i intel·ligència artificial. Experta de l’estratègia catalana de Intel·ligència Artificial Catalonia.AI, ha participat activament en la redacció i desplegament de la mateixa. Fa recerca en extracció de coneixement estratègic a partir de dades i en sistemes intel.ligents des d’una perspectiva ètica i explicable. Molt activa en la reducció de l’escletxa de gènere en l’àmbit STEAM, ha fundat fins a 5 grups de treball de gènere.
Lluís Nacenta, comissari de l’exposició sobre Intel·ligència Artificial que prepara el CCCB a l’octubre del 2023. És comissari, escriptor, músic i investigador en l’espai de confluència de la música, l’art, la tecnologia i la ciència. És llicenciat en matemàtiques, titulat superior en piano, màster en estudis comparatius de literatura, art i pensament i doctor en humanitats, amb una tesi sobre la repetició musical.
Anna Giralt Gris és cofundadora del laboratori de recerca aplicada i creació cinematogràfica Artefacto: algorithmic moving image, des d’on investiga les interseccions entre intel·ligència artificial (IA), cinema i política. Dirigeix i produeix pel·lícules i projectes tecnològics que han estat seleccionats i premiats. Actualment co-dirigeix el Fest del +RAIN Film Festival, el primer festival de cinema europeu de de films generats amb intel·ligència artificial, organitzat per la UPF i que forma part de la programació del Sónar+D.
L’acte tindrà lloc el proper dimarts 25 d’abril a les 12 h a l’Auditori del Campus Poblenou de la Universitat Pompeu Fabra (Carrer Roc Boronat, 138).
Inscripcions a través d’aquest formulari.
Aquest acte es realitzarà amb la col·laboració de la Càtedra Futurs de la Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra.