La Setmana del Talent Audiovisual tanca la 8a edició
La passada setmana del 14 al 18 de novembre va tenir lloc la Setmana del Talent Audiovisual al CaixaForum Barcelona. És una iniciativa del Clúster Audiovisual de Catalunya que té com a objectiu connectar el talent emergent dels centres universitaris catalans, espanyols i europeus amb la indústria audiovisual.
L’acte principal va ser el Pitching Audiovisual Universitat-Indústria, on 80 estudiants de 36 centres universitaris van presentar 50 projectes davant de representants d’empreses i professionals del sector, en les categories de ficció, no ficció, formats tv, videojocs i noves finestres. Enguany, i com a gran novetat, el pitching va ser més internacional que mai: un 25% dels projectes eren de fora d’Espanya i es va dur a terme una sessió de projectes de ficció que els i les estudiants van presentar davant de professionals vinguts d’arreu d’Europa. Després de cada sessió de pitching, els i les estudiants van poder tenir reunions one to one amb les empreses interessades.
La jornada inaugural va constar de dues conferències. La primera, La nova economia audiovisual catalana, on es va parlar de perspectives, infraestructures i creixement durant els pròxims deu anys de l’ecosistema audiovisual català, amb el Departament de Cultura, l’Ajuntament de Barcelona, la CCMA i Mediapro. La segona, Greenshooting: la sostenibilitat als rodatges, on es va fer una taula rodona sobre els grans reptes dels rodatges sostenibles, amb Fresco Films, K is for Knowledge i la Catalunya Film Commission.
En aquesta edició, durant la sessió Meet the Experts vam poder conèixer en profunditat l’ofici del so, de la mà de les expertes Inés Mirás, Fabiola Ordoyo i Irene Rausell. També es va celebrar la presentació del Pacte del Talent, amb una projecció exclusiva de les peces audiovisuals realitzades enguany, que té com a objectiu ajudar el talent emergent a professionalitzar-se i a connectar amb els àmbits de les arts en viu i l’audiovisual. La presentació va anar acompanyada de la xerrada Entre el teló i la pantalla: contaminacions entre els llenguatges del teatre i l’audiovisual, on hi va participar el dramaturg Guillem Clua i el periodista i crític teatral Manuel Pérez.
La Setmana del Talent Audiovisual es va completar amb sessions de networking com el Mercat de Nous Professionals, on persones que busquen feina dins el sector audiovisual van poder reunir-se amb empreses del Clúster que tenen vacants; i les Coproduction Meetings, reunions entre productores internacionals amb productores catalanes per a fomentar la coproducció.