© 2020 Clúster Audiovisual de Catalunya
Web desenvolupat per La Saladeta
Tour Audiovisual per Barcelona: Visita guiada de 2h per a acreditats a la conferència per diferents localitzacions d’interès audiovisual de la ciutat de Barcelona. Va començar a la Plaça de Catalunya i va acabar al monument de Colom. Organitzada per CultRuta, empresa especialitzada en rutes i serveis culturals d’oci i turisme per a particulars, empreses i entitats (Dimarts 10 maig, 19h).
Midweek Party: La festa per excel·lència de l’INPUT, a mitja setmana i on els acreditats disposen d’un espai per gaudir d’un sopar amb música i bona companyia. Va tenir lloc al restaurant Sal Mar de la Barceloneta (Dimecres 11 maig, 19:30h).
Conferència Informar sobre una guerra: guerra a Ucraïna: sessió especial sobre el conflicte i el paper dels corresponsals de notícies de la televisió pública
Quan es va produir la invasió russa d’Ucraïna, mitjans de comunicació de tot el món van preparar plans de cobertura extraordinaris per a la primera guerra europea en dècades. Les televisions públiques han tingut un avantatge distintiu respecte als altres ja que durant molt de temps, han mantingut una xarxa de corresponsals de notícies en moltes parts del món, així com taules de debat internacionals amb una perspectiva de servei públic. Els corresponsals tenen un millor coneixement del país des del qual informen i tenen els recursos per anar més enllà de les notícies d’última hora, com l’anàlisi de les causes i el context del conflicte. Com es reflecteixen aquests fets en la cobertura de la guerra a Ucraïna? Quins són els reptes dels professionals de premsa? Ha sigut la seva cobertura immune a la desinformació i el sensacionalisme? Com s’aborda la comprovació dels fets, l’exactitud o la parcialitat política quan s’està en un soterrani sota amenaça? Quines imatges s’han de mostrar i com es decideix? A quines víctimes o testimonis cal dirigir-se i entrevistar? On es posa el límit?
Com a ponents vàrem comptar amb Mykola Chernotytskyi (CEO de Suspilne, Televisió Pública Ucraïnesa), Manel Alías (corresponsal a Rússia, Síria i Ucraïna, Televisió de Catalunya), Raquel González (corresponsal a Ucraïna i Aràbia Saudita, Televisió Espanyola), Antti Kuronen (corresponsal a Ucraïna, Síria i Orient Mitjà, Yle Finlàndia), Matilde Kimer (corresponsal a Ucraïna, Rússia, Europa de l’Est i Àsia Central, DR Dinamarca) i Alex Shprintsen (productor de documentals, CBC Canadà). I com a moderador comptarem amb Sergi Vicente (director de Betevé, televisió pública de Barcelona, ex corresponsal a la Xina, Televisió de Catalunya).
(Dijous 12 de maig, 19h. Auditori Campus Poblenou. Sessió gratuïta oberta al públic no acreditat).
Arxiu INPUT: La Universitat Pompeu Fabra i el consell internacional de l’INPUT van crear el 1994 aquest arxiu amb la voluntat de recopilar tots els projectes seleccionats anualment pel congrés per a ser consultats. La col·lecció inclou més de 3.000 programes des de 1978 i és accessible a la videoteca de la Universitat. Pel congrés de 2022 a Barcelona es va preparar una selecció de programes històrics que es van poder veure al Campus de Poblenou. Exclusiu per a acreditats a la conferència.