Portada > Notícies > El Zoom Marques reuneix marques, agències i productores

_H8I4014
0912.2015

El Zoom Marques reuneix marques, agències i productores

“El passat 2 de desembre va tenir lloc la segona trobada de marques, agències i productores, amb el títol Zoom Marques. El tema de la jornada era el branded content i tenia com a objectiu que les marques i les seves agències debatessin amb les productores sobre les possibilitats que ofereix aquest tipus de publicitat en alça en els últims temps.

En primer lloc es va presentar el cas de Cinergía, projecte de Gas Natural, presentat per la seva Directora de Patrocini, Cristina Riba, i per la responsable de Content Marketing d’El Terrat, Astrid Altadill.

Algunes conclusions ràpides sobre Cinergía. Per començar, el salt del patrocini a la producció de continguts augmenta espectacularment la repercussió de les campanyes i l’engagement del públic, sempre que el contingut sigui de qualitat, cosa que en el cas de Cinergía garantien els directors i actors de primer nivell que hi van participar.

D’altra banda, cal destacar la manera com la marca va utilitzar tots els canals a la seva disposició per moure aquest contingut i fer-lo arribar a l’audiència. Això va incloure des dels mitjans convencionals i els esdeveniments patrocinats per la marca fins a les xarxes socials dels mateixos actors.

A continuació es va fer una breu presentació per centrar els conceptes de patrocini, product placement i branded content, abans de passar al debat, que era el plat fort de la jornada.

I no va decebre: les productores van manifestar que se sentien ignorades i van sol·licitar un major protagonisme en la definició dels projectes. Al seu torn, tant les marques com les agències van reconèixer la dificultat d’introduir estratègies de branded content en la comunicació, davant la publicitat convencional, especialment per a aquelles empreses que tenen els seus centres de decisió fora del país.

Però hi va haver unanimitat a l’hora d’acceptar que el branded content està cridat a ser vital en la definició de la marca, especialment quan altres tipus de publicitat progressivament van perdent efectivitat. El resultat va ser que el públic va seguir atentament el debat i no va abandonar el seu seient, fins que, bastant passada l’hora, es va posar fi a la jornada.

Un balanç molt positiu, tot i que no cal menysprear una frase que va deixar anar algú al passadís del cafè: ‘…i no hi hauria d’haver algú de menys de 30 anys, opinant sobre aquest tema?’

Ara només queda esperar que fructifiquin nous projectes i que esdeveniments com aquest es vagin repetint.”

Quino Fernández (Won Quin Team)
Dimecres 9 de desembre de 2015

Galeria d'imatges